Delegiranje poslovanja

Odluka o delegiranju poslovanja često nije nimalo laka za poduzetnike. Osim straha za svoje poslovanje koje su do sada uspješno vodili sami, javlja se strah da će izgubiti kontrolu nad poslovanjem. Također, da će biti manje uspješni ako delegiraju te da će osim potrošenog vremena imati i financijski trošak.  

Kada je vrijeme za delegiranje:

  • Kasnite s rokovima
  • Cijeli  dan ste na poslu
  • Radite samo ono što je hitno, ostalo odgađate
  • Nemate vremena za privatni život 
  • Umorni ste i nemotivirani

Delegiranje nije jednostavan proces i svakako treba dobro promisliti te prije donošenja odluke proći kroz sve korake samog procesa delegiranja.

Delegirati možete zadatke koje:

  • Ne znati odraditi
  • Nemate vremena ili vam oduzimaju previše vremena
  • Ne želite raditi

Niste sigurni koje zadatke delegirati? 

Prvi korak je zapisati sve što radite tijekom dana. Idealno bi bilo da zapisujete mjesec dana. Prema dobivenom popisu jednostavno ćete prepoznat što možete samo vi odraditi, a što je to što može netko drugi. 

Kada odlučite što ćete delegirati sljedeći korak je pronaći pravu osobu za to te odlučiti na koji način ćete delegirati.

U procesu delegiranja iznimno je važna jasna komunikacija te jasno iznošenje svojih želja i potreba. Suradnja se nikako ne bi trebala temeljiti na pretpostavkama. Ništa se ne podrazumijeva, važno je sve jasno definirati. Osim prenošenja poslovanja dobro je odmah dogovoriti i način komunikacije (zoom, telefon,..) te davanje povratnih informacija.

Po odrađenom zadatku svakako svom virtualnom asistentu dajte povratnu informaciju kako bi znao je li zadatak dobro odrađen i ima li potrebe za poboljšanjem.

Delegiranje vas ne čini nesposobnim, dapače, uspješan poduzetnik je baš zahvaljujući delegiranju uspješan.

Virtualni asistent

R-Partner

O nama

R-Partner je vaš virtualni asistent u poslovanju koji vam omogućuje efikasnu preraspodjelu poslova i uštedu vremena kako biste se mogli posvetiti važnijim stvarima u svom poduzeću.

Usluge

Kontakt

R-Partner, obrt za poslovne usluge, 

vl. Sanja Rašić

Hercegovski put 40,

10000 Zagreb

© R-Partner I Web dizajn: Steiner Agency