Virtualni asistent ili zaposlenik?

Teško je generalizirati što je bolje jer ne poslujemo svi na isti način i nemamo svi iste potrebe. No, sve više poduzetnika angažira virtualne asistente umjesto da zaposle novog djelatnika. Iako možda ne mogu angažirati VA za sve poslove, dio delegiraju, a dio preraspodjele između postojećih zaposlenika. Ili, jednostavno angažiranjem VA sebi oslobode vrijeme za neke druge, važnije zadatke.

Prednosti angažiranja virtualnog asistenta umjesto naspram zaposleniku?

  • Troškovi

Virtualni asistent je samozaposlen i ne plaćate mu doprinose, poreze, bolovanja i sl. Radi na svojoj opremi i ne trebate mu je osigurati vi. Plaćate samo vrijeme koje je zaista radio, nema „praznog hoda“.

  • Fleksibilnost

Zaposlenik ima fiksno radno vrijeme, dok s VA možete dogovoriti suradnju kada vam odgovara. Fleksibilniji je i pristupačniji izvan „redovnog radnog vremena“.

  • Vještine i specijalizacija

Zaposlenik je najčešće specijaliziran za određeni posao, dok VA ima različite vještine te zbog konkurentnosti stalno ulaže u svoje znanje i širi kompetencije.

  • Skalabilnost i prilagodljivost

Virtualni asistent može se brzo prilagoditi i pružiti potrebnu podršku.

Što  je bolje za vas?

Ne postoji jedinstveno rješenje. Svaki za sebe ima svoje prednosti i nedostatke, a najbolja opcija ovisit će o zahtjevima i ciljevima poduzetnika.

Ova  odluka treba biti vođena temeljitom procjenom jedinstvenih potreba, a u skladu s ciljevima organizacije.  

Ako razmišljate o angažiranju virtualnog asistenta moje usluge pogledajte ovdje.

Virtualni asistent

R-Partner

O nama

R-Partner je vaš virtualni asistent u poslovanju koji vam omogućuje efikasnu preraspodjelu poslova i uštedu vremena kako biste se mogli posvetiti važnijim stvarima u svom poduzeću.

Usluge

Kontakt

R-Partner, obrt za poslovne usluge, 

vl. Sanja Rašić

Hercegovski put 40,

10000 Zagreb

© R-Partner I Web dizajn: Steiner Agency