6 razloga zašto trebate optimizirati svoj mail inbox

Danas, kada je mail glavni kanal poslovne komunikacije, neophodno je optimizirati svoj inbox.

Nažalost, većina korisnika svoj mail koristi s postavkama moje su automatski zadane. Ne znaju da ga u par koraka, vrlo jednostavno, mogu prilagoditi sebi i svojim potrebama.

Naravno, može se koristiti i tako, no optimizacija i prilagođavanje sebi donosi niz prednosti:

1. Ušteda vremena: Optimiziran inbox štedi vrijeme koje biste potrošili na pretraživanje  poruka i čišćenje nepotrebnih. Korištenjem filtera, mapa i pravilno postavljenih oznaka, možete brzo pronaći, i riješiti važne poruke.

2. Smanjenje stresa: Nered u inboxu često rezultira povećanim stresom. Kada je inbox pun raznih poruka, teže se fokusirate se na važne zadatke. Optimiziranjem inboxa stvarate organizirano okruženje, smanjujući time i stres.

3. Štedi novac: Uglavnom je prostor koji dobijete mali te ako ne čistite redovito inbox trebate ga proširiti što iziskuje dodatne troškove. Redovito brisanje nepotrebnih e-mailova oslobađa prostor i vama štedi novac.

4. Povećana produktivnost: Uz organizirani inbox, možete se usredotočiti na važne zadatke umjesto da gubite vrijeme na traženje e-mailova ili gubljenje koncentracije zbog pretrpanog inboxa. Veća produktivnost rezultira boljim radnim učinkom i bržim ostvarivanjem ciljeva.

5. Bolja organizacija informacija: Postavljanjem različitih mapa, oznaka i filtera, lakše i brže pronalazite informacije kada su vam potrebne. Ovo je posebno važno u poslovanju kada je  pravovremeni pristup informacijama ključan za donošenje važnih odluka.           

6. Bolja komunikacija: Optimizirani inbox poboljšava komunikaciju s drugima. Brže odgovarate na e-mailove, lakše pratite rokove što doprinosi boljoj međusobnoj suradnji i izgradnji povjerenja s klijentima i partnerima.

Svoj inbox možete urediti sami uz pomoć priručnika koji sam pripremila za vas.  Preuzmite ga ovdje.

Također, optimizaciju inboxa možete delegirati virtualnom asistentu. Svojim znanjem i iskustvom uredit će vaš inbox sukladno vašim potrebama.

PODIJELI ČLANAK

Virtualni asistent

R-Partner

O nama

R-Partner je vaš virtualni asistent u poslovanju koji vam omogućuje efikasnu preraspodjelu poslova i uštedu vremena kako biste se mogli posvetiti važnijim stvarima u svom poduzeću.

Usluge

Kontakt

R-Partner, obrt za poslovne usluge, 

vl. Sanja Rašić

Hercegovski put 40,

10000 Zagreb

© R-Partner I Web dizajn: Steiner Agency